۱۰ امن ترین اپلیکیشن های ارتباطی و مسنجر ها برای سال ۲۰۱۷

ساخت وبلاگ

کدام اپلیکیشن ارتباطی امنیت بیشتری دارد. کدام مسنجر امن تر هست؟ امنیت واتس اپ بیشتر هست یا تلگرام؟ سئوالاتی هست که اگر برای شهروندان جامعه مهم نباشد. اما برای شهروندان اروپایی و آمریکایی که نگران جاسوسی دولت آمریکا از اطلاعاتشان هستند بسیار مهم و حیاتی هست. کاربران زیادی در اینترنت به جست جوی امن ترین اپلیکیشن ها در زمینه چت و ارتباط اینترنتی می پردازند. امنیت اپلیکیشن های ارتباطی و مسنجرها یکی از شاخصه های اصلی امنیت دیجتال و امنیت فضای مجازی هست. کاربران اینترنت در ایران نیمی از وقت خود در فضای مجازی را با این مسنجرها سپری می کنند.

وقتی ادوارد اسنودن فاش کرد که ایالات متحده از پیام ها و مکالمات شهروندان بر روی شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن های ارتباطی جاسوسی می کند. بحث رمزگذاری اطلاعات اهمیت بیشتری پیدا کرد. که چگونه می توان اطلاعات را رمزگذاری کرد تا در مسیر انتقال بر روی سرور ها و یا توسط افراد دیگر قابل خواندن و مشاهده نباشند. اینجا بود که رمزگذاری پیشرفته end to end مطرح شد. یعنی زمانی که شما یک پیام را ارسال می کنید بر روی گوشی شما توسط اپلیکیشن مربوطه مثل واتس اپ یا سیگنال رمز گذاری می شود و فقط بر روی گوشی و اپلیکیشن شخص گیرنده پیام قابل رمزگشایی و خواندن هست.

                اسنودن بارها اپلیکیشن امنیتی سیگنال را برای چت کردن معرفی کرده است. و از امنیت بالای آن گفته است.

اینکه کدام اپلیکیشن را برای چت کردن و ارتباط اینترنتی انتخاب کنید؟ جواب پاوان به شما اپلیکیشنی هست که امنیت بیشتری داشته باشد. اگر می خواهید میزان امنیت تلگرام را بدانید تلگرام در رتبه نهم از ۱۰ اپلیکیشن ارتباطی امیتی سال ۲۰۱۷ هست. پس نمی تواند بهتر از سیگنال و واتس اپ باشد. سیگنال توسط شرکت Open Whisper Systems توسعه داده شده است.و از رمزگذاری بیسیار قدرتمندی برخوردار است. پیام های ارسالی توسط به وسیله اپلیکینش سیگنال به هیچ قابل رمز گشایی در مسیر نیستند. امن ترین اپلیکیشن ها توسط متخصصان امنیتی در لابراتور های امنیت شبکه و کامپیوتر مورد تست نفوذ جهت شناسایی حفره امنیتی و آسیب پذیری مورد بررسی قرار می گیرند.

پاوان پس از بررسی های زیاد در مورد امن ترین اپلیکیشن ها و مسنجرها برای سال ۲۰۱۷ لیستی از ۱۰ اپلیکیشن ارتباطی با امنیت بالا را به شما معرفی کرده است.

۱-سیگنال

Signal

امن ترین اپلیکیشن ارتباطی جهان در سال ۲۰۱۷ سیگنال می باشد. اپلیکیشنی که اسنودن از آن استفاده می کند. سیگنال بر خلاف واتس اپ هیچ کپی از یپام ها, مخاطبین, داده های شما بر روی سرور های خود ذخیره نمی کند. سیگنال هم برای اندروید و هم IOS قابل دریافت هست.

۲-واتس اپ

WhatsApp

در جدول امن ترین اپلیکیشن ها whatsapp خوشبختانه در رتبه دوم دیده می شود. دومین اپلیکشین ارتباطی امینتی جهان که محبوبترین اپلیکیشن ارتباطی نیز هست. واتس اپ می باشد. اپلیکیشنی که فیس به قیمت ۱۶ میلیارد دلار خریداری کرده است. واتس اپ در آوریل سال گذشته رمز گذاری پیشرفته امنیتی end to end را بر روی تمامی اپلیکیشن خود برای تمامی پلتفرم ها اعمال کرده است. همچنین در سال ۲۰۱۷ این قابلیت را به واتس اپ اضافه شده تا شما بتوانید پیام های ارسال خود را از واتس اپ گیرنده ویرایش یا حذف کنید.

در طی یک سال گذشته تا کنون هیچ گوه آسیب پذیری بر روی واتس اپ مشاهده نشده است.

۳- FrozenChat

FrozenChat

رتبه سوم امن ترین اپلیکیشن های ارتباطی جهان به FrozenChat اخصتاص دارد. اپلیکیشن FrozenChat یک اپلیکینش منبع باز با پشتیبانی از پروتکل باز XMPP است. اپلیکیشن FrozenChat رمز گذاری پیشرفته end to end را با OTR (Off the Record) ضبط خاموش ارائه می دهد. این اپلیکیشن هر چند در کشور ما کاربرانی ندارد. ولی در سایر کشورها بخصوص افرادی که امنیت اطلاعات اولویت آنهاست یکی از محبوب ترین ها به شمار می آید.

۴-ChatSecure

ChatSecure

اپلیکیشن اربتاطی امن که رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است. ChatSecure می باشد. این اپلیکیشن مانند FrozenChat دارای پروتکل XMPP  و قابلیت Off the Record messaging است. همچنین اپلیکیشن اجازه استفاده از تور برای امنیت بیشتر به کاربر می دهد. که باعث می شود موقعیت شما هنگام تماس متنی مخفی بماند. با مخفی نگه داشتن پروسه مکالمه شما در dark web با استفاده از XMPP server وقتی که از Tor hidden service استفاده می کنید.

۵- Wickr Me

Wickr Me

Wickr Me علاوه بر داشتن تکنولوژی رمز گذاری end to end دارای این قابلیت هست که شما وقتی یک پیام را ارسال می کنید. پس از مدت زمان خاصی که کاربر تعیین می کند, پاک شوند. اگر چه چندین سازمان امنیتی کدهای Wickr Me را رسیدگی و بررسی کرده اند. و هیچ گونه باگ امنیتی و backdoors در سیستم رمزگذاری آن پیدا نکرده اند.

۶-Silence

Silence

یکی دیگر از اپلیکیشن های ارتباطی با امنیت بالا برای سال ۲۰۱۷ Silence می باشد. Silence یک جایگزین عالی برای اپلیکیشن SMS فعلی اندروید است. این نرم افزار تمامی پیام های شما را در یک دیتابیس رمزگذاری شده ذخیره سازی می کند. البته پیش فرض آن توسط رمز عبور محافظت نمی شود. اگر بخواهید می توانید بر روی پیام پسورد قرار دهید. اگر دو نفر از این اپلیکیشن با هم پیام نگاری کنند Silence  به طور اتوماتیک تشخیص داده و پیام های آن را با رمزگذاری end-to-end محافظت می کند. از همه مهمتر این اپلیکیشن اپن سورس بوده و توسط کارشناسی مورد بررسی برای یافتن آسیب پذیری ها، بکدرو و سایر کد ها..

۷-Silent Phone

Silent Phone

Silent Phone

یکی از اپلیکیشن های که برای مقابله با جاسوسی از مکالمات و پیام های تلفنی کاربران ساخته شده است.  این اپ تمام مکالمات متنی و صوتی شما را کد گذاری می کنند و برای هر دو سیستم عامل اندروید و iOS ارائه شده است. با استفاده از این اپ تمام تماس های تلفنی، ایمیل ها، فایل ها، ویدئو های ضبط شده، مکالمات متنی کدگذاری می شود. این اپلیکیشن هم منبع باز بوده که توسط متخصصان امنیتی مورد تست نفوذ و آسیب پذیری قرار گرفته است. یکی دیگر از قابلیت های آن دکمه خاموش سریع برای پاکسازی پیام ها و اطلاعات شخصی است.

۸-Gliph

Gliph

Gliph

مسنجر امنیتی شماره ۸ که پاوان به شما معرفی می کند اپلیکیشن Gliph است. این اپلیکیشن برای اندروید, IOS, و نسخه کامپیوتری طراحی شده است. این مسنجر امنیتی با استفاده از SSL  رمزگذاری پیام ها را انجام می دهد. و از حذف ایمن پیام ها پشتیبانی می کند. و دارای این قابلیت هست که زمانی را برای حذف پیام پس از ارسال از روی گوشی مخاطب تعیین کنید. مثلا تعیین کنید پس از مشاهده پیام حذف شود. یا تعیین کنید به محض اینکه طرف مقابل پیام شما را دریافت کرده است ۵ دقیقه یا یک ساعت بعد پیام خودکار از روی گوشی طرف مقابل حذف شود. بر خلاف دیگر مسنجرها Gliph به شما اجازه می دهد تا گروه های چت امن ایجاد کنید و به صورت امن با چند نفر چت کنید.

Gliph  از روش پرداختی Bitcoin پشتبانی می کند که به شما اجازه می دهد به صورت کاملا امن پرداخت های مالی ارسال و دریافت پول را انجام دهید. با اینکه این اپلکیشن توسط مختصصان امنیتی مورد بررسی قرار گرفته است. اما امنیت صد درصد آن را تضمین نمی کنند.

۹- Telegram

Telegram

ربته نهم امن ترین اپلیکیشن ها سال ۲۰۱۷ به تلگرام اختصاص دارد. متاسفانه محبوب ترین اپلیکیشن ارتباطی در کشور ایران در از لحاظ امنیت در رده نهم قرار دارد. اگر چه نسبت به وایبر, وی چت, اسنپ چت, لاین, تانگو و.. امنیت بهتری دارد. اما نسبت به واتس اپ اختلاف زیادی دارد. تلگرام نه تنها یک مسنجر ساده و سریع برای چت کردن و ساخت کانال های تبلیغاتی هست. بکله دارای ویژگی های امنتی هست که اگر به درستی از آنها استفاده کنید. می توان به عنوان یک مسنجر امن از آن نام برد. بدنامی تلگرام به ماجرای استفاده داعش از آن برای استخدام نیرو و جذب افراد تروریست جهت پیوستن به آن در کشورهای اروپایی و استفاده تبلیغاتی داعش از آن بوده است.

الگوریتم رمزگذاری مورد استفاده برای چت مخفی  MTProto توسط توسعه دهندگان تلگرام ایجاد شده است. بنابراین هیچ تضمینی در مورد امنیت تلگرام وجود ندارد. و هیچ کدام از کارشناسان امنیت شبکه و متخصصان امنیتی , امنیت تلگرام را تضیمن نکرده اند.

۱۰- Facebook Messenger

Facebook Messenger

رتبه دهم امن ترین اپلیکیشن ها, مسنجر و نرم افزار چت امنیتی برای سال ۲۰۱۷  مسنجر محبوب Facebook Messenger است. که توسط کمپانی فیس بوک طراحی و ساخته شده است. اگر چه واتس اپ از اپلیکیشن های کمپانی فیس بوک رتبه دوم امن ترین مسنجر جهان را به خود اختصاص داده است. اما فیس بوک مسنجر از لحاظ امنیت در حد واتس اپ نیست.

جای تعجب نیست که فیس بوک مانند واتس اپ سیستم رمزگذاری سیگنال را به خدمت گرفته است. برای رمزگذاری end-to-end با آپشن مکالمات محرمانه. پس از شروع مکالمات محرمانه می توانید پیام های متنی, فیلم, عکس و. ارسال کنید. البته این قابلیت امنیتی مکالمه محرمانه از چت گروهی پشتیبانی نمی کند.

اپلیکیشن فیس بوک مسنجر اپن سورس نیست. و تاکنون مورد بررسی امینیت جهت شناسایی آسیب پذیری ها و حفر های امنتیی توسط کارشناسی امنیت قرار نگرفته است.

اپلیکیشن های ارتباطی و مسنجر ها فقط جنبه سرگرمی و چت کردن ندارند. بلکه حساس ترین اطلاعات شخصی و خانوادگی شما از طریق این اپلیکیشن ها ارسال و دریافت می گردد. حتی حساس ترین اطلاعات مالی مثل شماره کارت ها و رمز عبور ممکن است برای دیگران ارسال کنید. به هیچ وجه از اپلکیشنی که امنیت ندارد یا امنیت آن ضعیف است برای چت کردن استفاده نکنید. امن ترین اپلیکیشن ها این روزها مورد نفوذ قرار می گیرند. دائما باید اپلیکیشن چت خود را به روز کنید.

با توجه به وضعیت ضعیف تلگرام از لحاظ امنیتی پیشنهاد می کنیم اپلیکیشن های سیگنال  و واتس اپ را جایگزین کنید.

منبع: techradar.com

بازیابی اطلاعات هارد فرمت شده...
ما را در سایت بازیابی اطلاعات هارد فرمت شده دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : network-security بازدید : 138 تاريخ : سه شنبه 23 خرداد 1396 ساعت: 18:52